Mekka Traffic Group väljer Continental som exklusiv däckleverantör

Nu står det klart att Mekka Traffic Group väljer Continental som exklusiv däckleverantör. Det nya avtalet innebär en helhetslösning för koncernen där bland annat Bergkvarabuss, med en flotta på cirka 1 300 bussar, samt serviceorganisation Mekka Service ingår.

Continental har genom åren utvecklat en av marknaden bredaste portföljer av däck inom buss- och lastsegmentet för att skapa de bästa förutsättningarna för varje enskild resa. I våras lanserades också Conti360° Fleet Solutions där tjänsterna för fordonsflottor och åkeri-segmentet slogs samman i en integrerad helhetslösning med ett tydligt fokus på digitala lösningar som datadriven hantering och däckövervakning. Efter upphandling står det nu klart att Mekka Traffic Group väljer Continental Däck Sverige som helhetsleverantör av däck- samt tillhörande servicetjänster inom Conti360° Fleet Solutions.

– Vi eftersökte en partner som kan stödja oss i helheten när det kommer till däck. Med ett av Sveriges största bussföretag i koncernen så behöver vi en leverantör som både kan hjälpa oss att optimera livslängden på våra däck, ge oss detaljerad information om varje däcks status och kan stödja oss genom hela resan när kommer till däckanvändning. Med Continental får vi också en partner som liksom vi sätter säkerhetsfrågan i första rummet, säger Mats Melander, Servicechef på Mekka Service.

Mekka Traffic Group består av fem bolag där kärnverksamheten utgörs av busstrafik samt service och reparationer utav fordon. För Continental innebär det nya samarbetsavtalet att nätverket av Conti360° servicepartners förstärks med fler verkstäder på fler orter.

– Vi är både stolta och glada över förtroendet från Mekka Traffic Group. Vi har haft en jättebra dialog hela vägen och med det nya avtalet i hamn så öppnar det även upp för nya affärsmöjligheter tillsammans. Vår ambition är alltid att hitta den bästa lösningen för våra kunder och i detta fallet så delade vi direkt samsyn om vägen framåt, säger Magnus Hallborg, Försäljningschef för Fleet Solutions på Continental Däck Sverige.

 

Ladda ned pressbild här.

 

Presskontakter:

Simon Sandberg
Kommunikationsansvarig
Mekka Traffic Group
Telefon: +46 76 76 298 96
Mail: simon.sandberg@bergkvarabuss.se

Frida Fransson
Marketing Communication & Trade Specialist
Continental Däck Sverige AB
Telefon: +46 73 02 893 45
Mail: frida.fransson@conti.de