Bergkvarabuss

Ett genuint motor- och teknikintresse var grunden för tre unga män i Bergkvara att starta ett bolag år 1975. Från start hade verksamheten två taxibilar och två bussar. Ett par år senare bildades Bergkvarabuss AB och sedan dess har företaget gjort en fantastisk utveckling och expanderat kontinuerligt. Göran Mellström som var en av grundarna arbetade som entreprenör och VD ända fram till 2019 och sitter än idag kvar i styrelsen.

Vid starten fanns endast en bensinmack i Bergkvara. Sedan dess har den geografiska spridningen ökat markant. Bergkvarabuss finns idag på många orter runtom i landet och även i Danmark och Norge. De två taxibilarna och de två bussarna har idag vuxit till över 1200 bussar och antalet fortsätter att öka stadigt. Det genuina intresset lever vidare i de drivna och engagerade medarbetarna, som idag uppgår till drygt 2000.

Bergkvarabuss har idag tre huvudsakliga affärsområden: Upphandlad linjetrafik, skolskjutstrafik och beställningstrafik/chartertrafik.

Upphandlad Linjetrafik

Upphandlad linjetrafik är Bergkvarabuss största affärsområde. Avtalen är offentligt upphandlade för regionala kollektivtrafikmyndigheter och löper i regel under 8-10 år.

Skolskjutstrafik

Bergkvarabuss är en av landets största leverantörer av skolskjuts. Även inom detta område är avtalen offentligt upphandlade för kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Bergkvarabuss har just nu ca 40 pågående avtal som omfattar 50 kommuner runt om i landet. Totalt används ca 250 fordon dedikerat för skolskjutstrafiken.

Beställningstrafik

Bergkvarabuss är också en av landets största leverantörer inom beställnings- och chartertrafik. Beställningstrafik innebär uthyrning av bussar med förare till företag, privatpersoner, föreningar och skolor i hela Sverige. Hos Bergkvarabuss kan man boka en buss för en kortare transfer eller för en längre resa som sträcker sig över flera dagar. Uppdraget utformas helt efter kundens önskemål och de kör både inrikes och utrikes. Den omfattande geografiska spridningen och stora bussflottan gör tillgängligheten och flexibiliteten svårslagen.

Inom detta segment erbjuds även tilläggstjänster såsom catering eller kringarrangemang. De professionella resesäljarna jobbar hårt för att skräddarsy resan i enlighet med kundens önskemål.

Kommersiell busstrafik

Bergkvarabuss driver även ett antal egna expressbusslinjer, så kallad kommersiell linjetrafik. De aktiva expressbusslinjerna just nu är Ronneby Flygbuss och Fjällexpressen.

 

Se kontaktuppgifter till Bergkvarabuss nedan eller besök hemsidan.
Berkvarabuss
Box 853
SE-391 28 Kalmar
Tel: +46 480 42 55 00
E-post: info@bergkvarabuss.se