Om oss

Ett genuint motor- och teknikintresse var grunden för tre unga män i Bergkvara att starta ett bolag år 1975. Från start hade verksamheten två taxibilar och två bussar och den allra första verkstaden drevs i familjens garage. Ett par år senare bildades Mekka Traffic AB och sedan dess har företaget gjort en fantastisk utveckling och expanderat kontinuerligt. Göran Mellström som var en av grundarna arbetade som entreprenör och VD ända fram till 2019 och sitter än idag kvar i styrelsen.

Numera heter verksamheten Mekka Service. Vi har verkstäder på 12 orter runt om i landet, främst i södra Sverige.

Att ”mecka med bilen” är ett dialektalt uttryck och en del av vårt småländska kulturarv. Med respekt för staden Mekkas betydelse som mötesplats för många människor, har vi dragit en liten parallell till vårt företagsnamn. Vi vill gärna vara den tunga trafikens ”Mekka”, dvs en viktig mötespunkt för nyttofordon.

Verksamheten består av  moderna och välutrustade serviceverkstäder, där kärnverksamheten är service och reparation av nyttofordon till såväl externa kunder som koncernens egen bussflotta. Våra verkstäder genomsyras av hög kvalitet med ett stort fokus på miljö och hållbarhet.

Vårt mål är att genom en effektiv organisation med hög teknisk kompetens kunna erbjuda åkerier och bussbolag högklassig service, professionella arbeten och prisvärda produkter från ledande tillverkare.